Απολογισμός Συνεδρίου Π.Ε.Ο.Ο.
Το 9ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών - Οπτομετρών ολοκληρώθηκε στις 13 Νοεμβρίου έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον και για το Τμήμα μας.

Tην Παρασκευή το απόγευμα πρωτοστάτησε η Συνεδρία του Τμήματος Οπτικής του Τ.Ε.Ι. Πατρών - Παράρτημα Αιγίου με την προεδρία της επιστημονικής συνεργάτιδας Πλήρους Απασχόλησης του Τμήματος Δήμητρας Μακρυνιώτη, ανοίγοντας έτσι το Συνέδριο. Στη Συνεδρία αυτή, τελειόφοιτοι φοιτητές του Τμήματος παρουσίασαν τις πτυχιακές εργασίες τους, αποσπώντας το χειροκρότημα και τα θετικά σχόλια πλέον των 100 συνέδρων. Το πρόγραμμα της Συνεδρίας περιελάμβανε:

ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΝΕΔΙΑΣ: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΟΠΤΙΚΗΣ-ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ
Τ.Ε.Ι. Πάτρας - Παράρτημα Αιγίου, Τμήμα Οπτικής & Οπτομετρίας

  • 16.00-16.20 ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΣΤΙΚΗ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑ. Βερούκη Ρ., Ήλκου Ε., Μακρυνιώτη Δ.
  • 16.20-16.40 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟΥ. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ. Τριβλή Α., Καλλίνικος Π.
  • 16.40-17.00 Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΑΛΙΩΝ ΗΛΙΟΥ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ. Γιαννακόπουλος Π., Βλάχα Β.
  • 17.00-17.20 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΑΣΘΕΝΗ. Γάγγα Μ., Καλλίνικος Π.
  • 17.20-17.40 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥΣ. Αντώρκα Γ., Παπαφακλή Β., Συγούρος Χ., Μακρυνιώτη Δ.
  • 17.40-18.00 ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑΣ ΣΕ ΧΡΗΣΤΕΣ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. Τερζάκη Φ., Μακρυνιώτη Δ.


Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν και Καλό Πτυχίο στους ομιλητές!

Θερμά επίσης συγχαρητήρια στους Επιστημονικούς Συνεργάτες του Τμήματος κα Δήμητρα Μακρυνιώτη και κο Παναγιώτη Καλλίνικο για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο με ομιλίες ποικίλης θεματολογίας.

Ταυτόχρονα, στο συνέδριο αναφέρθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα για το μέλλον του Οπτικού - Οπτομέτρη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, στα οποία θα ήταν καλό οι φοιτητές της σχολής να είναι καλά ενημερωμένοι, επισκεπτόμενοι ιστοσελίδες των διαφόρων οργανώσεων Οπτικών - Οπτομετρών, καθώς και της ιστοσελίδας του Τμήματος.