Ενημερωση για το τμημα ζωγραφικης και αγιογραφιας της Ιεράς Μητροπόλεως
Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017 15:39
Έναρξη μαθημάτων Αγιογραφίας – Ζωγραφικής στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΑΠΟ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας γνωστοποιεί ότι ξεκινούν τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας και Ζωγραφικής, που πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο «Νέοι Ορίζοντες» (Πολυχρονιάδου 8), για το νέο εκπαιδευτικό έτος 2017-2018. 

Ο Αγιασμός της έναρξης των μαθημάτων θα τελεσθεί την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και ώρα 7μ.μ., όπου θα γίνει ενημέρωση, οριστικοποίηση εγγραφών και τοποθέτηση ενδιαφερόμενων, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από Τετάρτη 4 Οκτωβρίου (5:30μ.μ.).

Η σχολή αποσκοπεί στην εκμάθηση της ιεράς τέχνης της Αγιογραφίας και οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την βυζαντινή αγιογραφία, υλικά και τεχνικές, σχέδιο και χρώμα. 

Φέτος μάλιστα θα λειτουργήσουν τμήματα ενηλίκων Αγιογραφίας (τεχνική φορητής εικόνας και τοιχογραφίας – θεολογία της εικόνας) καθώς και παιδικά τμήματα Ζωγραφικής (σχέδιο και χρώμα).  

Τα μαθήματα στους φοιτητές  του ΑΤΕΙ είναι δωρεάν.

Στη σχολή της Ιεράς Μητροπόλεώς μας διδάσκουν ο αγιογράφος - ζωγράφος κ. Ευάγγελος Γκίνης, ο πατήρ Γερβάσιος Ιωακειμίδης και ο αγιογράφος – ζωγράφος κ. Αθανάσιος Παπαγιαννακόπουλος  και η πρεσβυτέρα Καικιλία Γιαννακοπούλου.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν καθημερινά από 20 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου (9π.μ. - 1μ.μ., τηλ.: 26910-21777, υπεύθυνη Σχολής κα Χρύσα Δημητρίου).