ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ
Τετάρτη, 19 Νοέμβριος 2014 21:55
Subject: Η συμμετοχή σας στην πρωτοβουλία για διαφανείς υποτροφίες σπουδών/ european-funding-guide.euΑξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

Είμαι ο υπεύθυνος επικοινωνίας με τα πανεπιστήμια, σε μια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρωτοβουλία για διαφανείς υποτροφίες σπουδών (www.european-funding-guide.eu). Σας γράφω ελπίζοντας στην υποστήριξη σας  για την αντιμετώπιση του ζητήματος της ίσης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (και στις σπουδές στο εξωτερικό). Όπως ίσως γνωρίζετε, η έλλειψη οικονομικής στήριξης εξακολουθεί να αποτελεί τον νούμερο ένα λόγο για ματαίωση ή αντίστοιχα μη έναρξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, εμείς – σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – έχουμε δημιουργήσει τη μεγαλύτερη online πλατφόρμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει ως στόχο την εύρεση οικονομικής στήριξης (www.european-funding-guide.eu). Για το έργο αυτό, έχουμε ερευνήσει και κατηγοριοποιήσει περισσότερες από 12230 υποτροφίες (συμπεριλαμβανομένων όσων χορηγούνται για σπουδές στο εξωτερικό), επιχορηγήσεις και βραβεία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση αξίας άνω των 27 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Περισσότερες των 300 οικονομικών ενισχύσεων στοχεύουν ειδικά σε Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Η πλατφόρμα είναι εντελώς δωρεάν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από φοιτητές προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου. Κάνουμε, επίσης, εκπαιδευτικό έργο όσον αφορά τις υποτροφίες (π.χ. για τους πιο κοινούς μύθους χορήγησης υποτροφιών: δε χορηγούνται όλες οι υποτροφίες βάσει αξίας ή ανάγκης) με τη βοήθεια περισσοτέρων από 6.874 υποστηρικτών αυτή τη στιγμή.

Διαθέτουμε μια σειρά από ηλεκτρονικές πληροφορίες που θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε. Μόνο με την υποστήριξή σας, μπορούμε να φτάσουμε σε ένα μεγάλο αριθμό φοιτητών και να τους βοηθήσουμε να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό. Παρέχουμε πρότυπα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να στείλετε στους φοιτητές σας, μία PowerPoint διαφάνεια που μπορείτε να ενσωματώσετε σε παρουσιάσεις, ένα σύντομο οδηγό υποτροφιών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συμβουλευτικές συνεδριάσεις ή πρότυπα κειμένου τα οποία θα σας ενημερώσουν σχετικά με εμάς, παραδείγματος χάριν σε ιστοσελίδες, στη σελίδα μας στο facebook ή σε φυλλάδια.

Η υποστήριξη σας δεν είναι αναγκαίο να απαιτήσει πολλή δουλειά από μέρους σας. Εάν έχετε τη θέληση να μας υποστηρίξετε και με αυτό τον τρόπο να βοηθήσετε τους φοιτητές σας να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό, θα χαιρόμουν πολύ να λάβω απάντηση σας, όπου θα μας ενημερώνετε για τον τύπο των ηλεκτρονικών υλικών που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε. 

Εγκάρδιοι χαιρετισμοί

Heinrich Bauer
 

Για εμάς:
Η πρωτοβουλία μας ιδρύθηκε στη Γερμανία, όπου και ξεκινήσαμε την πλατφόρμα κατάλληλης υποτροφίας www.myStipendium.de φθάνοντας τους 80000 φοιτητές (μεμονωμένους επισκέπτες) κάθε μήνα. Το myStipendium καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από τα Γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχει κερδίσει 6 διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων «Γερμανία – Το Έδαφος των Ιδεών (Germany – Land of Ideas)» και «Ξεκίνα κοινωνικά (Start Social)» και προωθείται από 38 εκπροσώπους διασήμων ατόμων, μεταξύ των οποίων τη Γερμανό Υπουργό Παιδείας, Καθ. Dr. Johanna Wanka, και τον Γερμανό υπουργό εξωτερικών Dr. Frank-Walter Steinmeier καθώς και από νικητές βραβείων Νόμπελ. Έχουμε χτίσει ένα δίκτυο από 3764 υποστηρικτές στο 90% των σχολείων και πανεπιστημίων από άκρη σ' άκρη της χώρας.

Εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας του myStipendium, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να υποστηρίξει οικονομικά την πρωτοβουλία μας, ώστε να δημιουργηθεί μια έκδοση στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (www.european-funding-guide.eu), που θα καλύπτει περισσότερες από 15000 ευκαιρίες χρηματοδότησης σε 16 χώρες και θα επιτρέπει την προώθηση της κινητικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

-- ___________________________________________________________________Heinrich BauerItS Initiative für transparente Studienförderung gemeinnützige UG (haftungsbeschränkt) (engl.: ITS Initiative for Transparent Study Grants) Head of Communications Phone: ++49 (0) 176 61 569 278Rheinsberger Straße 17, D-10115 Berlin Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.european-funding-guide.eu