Η "Οπτική & Οπτομετρία" του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Ποδηλατεί για την Όραση!
Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014 15:32

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ,

ΑΦΙΣΣΑ

ΘΕΜΑ: Δράση με τίτλο «Η "Οπτική & Οπτομετρία" του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Ποδηλατεί για την Όραση!»

Αξιότιμοι,

Θέλοντας και στην Ελλάδα, ξεχνώντας για λίγο τα δικά μας προβλήματα, να δώσουμε το παρόν με θετική ενέργεια στις παγκόσμιες κινητοποιήσεις για τις ανάγκες όρασης και την αντιμετώπιση της τυφλότητας που μπορεί να αποφευχθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες, προσπαθούμε να διοργανώσουμε μια πρωτοποριακή, για τα Ελληνικά δεδομένα, δράση φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Σας παραθέτω το κείμενο που προωθείται και μέσω κοινωνικής δικτύωσης, και ακολουθούν κάποια αιτήματα που παρακαλώ να προωθήσετε:
«Θέλουμε και στην Ελλάδα, ξεχνώντας για λίγο τα δικά μας προβλήματα, να δώσουμε το παρόν με θετική ενέργεια στις παγκόσμιες κινητοποιήσεις για τις ανάγκες όρασης και την αντιμετώπιση της τυφλότητας που μπορεί να αποφευχθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Το  ΤΕΙ Οπτικής και Οπτομετρίας  του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος (Παράρτημα Αιγίου)  με πρωτοβουλία της Δρ Δήμητρας Μακρυνιώτη, καθηγήτριας εφαρμογών του Τμήματος, και συντονιστές τους φοιτητές Χάρη Βίκα και Ειρηναίο Κούτσιου ξεκινάει μια σημαντική κίνηση – όπου η βοήθειά σας είναι ουσιαστική.
Η
ιδέαξεκίνησεαπότo Nova Southeastern University College of Optometry τηςΑγγλίας. Η δράση τους, OptomsCyclingforSightUK, σκοπό είχε να μαζέψει χρήματα για το OptometryGivingSight - έναν διεθνή, ανεξάρτητο, φιλανθρωπικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει δημιουργηθεί από Οπτομέτρες σε όλον τον κόσμο και σκοπό έχει την αντιμετώπιση της τυφλότητας που μπορεί να αποφευχθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες, δημιουργώντας κέντρα όρασης και εστιάζοντας στη μη-διορθωμένη όραση – ίσως απλά παρέχοντας γυαλιά σε ανθρώπους που δεν τα έχουν. Ο μέσος Έλληνας έχει δυο γυαλιά και πολλές φορές να απαξιεί γι αυτά ενώ κάποιοι δεν μπορούν να δουν και είναι πολύ σημαντικό γι αυτούς κάτι τέτοιο.
Στις 09 Νοεμβρίου 2014 λοιπόν διοργανώνουμε τη δική μας ποδηλατάδα, η οποία θα ξεκινήσει στις 4μμ από το Τ.Ε.Ι. (Ψαρρών 6) και θα καλύψει την απόσταση μέχρι την Αλυκή Αιγίου (10χμ).
Ζητούμε τη στήριξή σας και τη συμμετοχή σας, οικονομικά και ποδηλατικά!
Στόχος της δράσης παγκόσμια είναι να καταφέρουμε να μαζέψει ο καθένας μας που θα συμμετέχει, 1 Ευρώ ανά Χιλιόμετρο που θα διανύσει – Κάθε μικρή ή μεγαλύτερη προσφορά όμως ευπρόσδεκτη και θα κάνει τη διαφορά!
Τα χρήματα θα συλλεχθούν από ειδικά διαπιστευμένους φοιτητές του Τμήματος Οπτικής & Οπτομετρίας.

Θα σας κρατάμε ενήμερους με νέες ανακοινώσεις!! Ακολουθείτε μας!»
Ο διαδικτυακός τόπος που αυτή η πρόσκληση είναι διαθέσιμη είναι ο:
https://www.facebook.com/groups/1484668298486461/
Η κίνηση αυτή θέτει σε πρωτοποριακή θέση το Τμήμα μας στα παγκόσμια δεδομένα, καθώς δεν έχει υπάρξει παρόμοια κίνηση στο παρελθόν από Ελληνικό Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας.
Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της κίνησης, θα φέρει ταυτόχρονα σε επαφή φοιτητές και πολίτες της περιοχής που θα γνωρίσουν τη Σχολή μας και τις δράσεις της.
Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να προωθηθεί η κίνηση.
Δ.Μ./ D.M.
Δρ Δήμητρα Μακρυνιώτη
Dr Dimitra Makrynioti, Optician-Optometrist, BSc(Hons), MSc, PhD
Contact Lens Lecturer
School of Sciences of Health and Care - Department of Optics & Optometry
T.E.I. of Western Greece, Aegion subsidiary
Psaron 6, GR 25100 Aegion, Greece
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.